Voor de vijfde keer stelt het Centrum voor Beeldexpressie (CvB) een selectie uit de fotowedstrijd ‘De Prijs van Vlaanderen’ tentoon. De curator die dit jaar is fotograaf Theo Beck. Hij bracht de werken samen onder de titel ‘Toekomst van Gisteren’. Foto’s van maar liefst 6 leden van onze club zullen op deze fototentoonstelling getoond worden. Proficiat aan onze leden Wim Denijs, Alfons Paesen, Patje Vandebroek, Jean Vandijck, Danny Vangenechten en Marc Vermeulen.

 

Theo Beck over de titel en de expo:

De nostalgie naar de oude analoge foto’s is wel merkbaar in het beeldmateriaal. Vroeger had een fotograaf altijd te weinig licht, met de digitale fotografie altijd teveel licht. Daarom de ontelbare opnamen bij valavond waar men met lange belichtingstijden kan werken om onscherpte in water en lucht te creëren. Een foto is een opname van een ogenblik. Wanneer je die opname bekijkt is het ogenblik reeds voorbij, behoort tot het verleden. Maar een fotograaf fotografeert een idee, een aanklacht, een utopie, een toekomstvisie, een droom hoe zijn werkelijkheid zou moeten zijn of worden of juist niet zijn of worden.

De tentoonstelling is te bezoeken in de gebouwen van SD Worx, Brouwersvliet 2, 2000 Antwerpen vanaf 4 juli tot 26 augustus alle werkdagen tussen 8u – 20u.

Meer info: http://www.beeldexpressie.be

 

20160608 - Fot expo toekomst van gisteren